Berekfürdő alig több mint 1000 állandó lakosú, csendes, jó infrastruktúrájú üdülőfalu.
Strandján 6 szabadban lévő és két fedett medence, szauna működik. A gyógymedencékben a több mint ezer méter mélyről feltörő 56°C fokos vizet hűtik le kedvező hőmérsékletűre. A vendégek, gyógyulni vágyók különféle gyógykezelésekben is részesülhetnek. Nyáron az 50 méteres úszómedencében a sportolni vágyók is felfrissülhetnek.
Berekfürdő horgászparadicsom is. Két nagykiterjedésű és jól karbantartott horgásztó várja a csendet és a horgászatot kedvelőket. A belső tó egész évben használható.

Kellemes sétákra, az alföld és a szikes talaj növény- és állatvilágának tanulmányozására is kiváló lehetőséget nyújt a horgásztavak környéke, és a falu határától alig 3 km-re kezdődő Hortobágyi Nemzeti Park. A falu és környéke rendkívül gazdag madárvilággal büszkélkedhet, határában őzekkel, nyulakkal, fácánokkal is találkozhatunk.

A faluban üveggyár működik. Az egyedül itt gyártott fátyolüveg világhírű, a gyár színes üvegei is keresettek. A gyártás folyamata szervezett keretek között megtekinthető.

Sokféle látnivaló várja a látogatókat a 12 km-re fekvő Karcagon, a Nagykunság fővárosában. Szép kirándulásokat lehet tenni a közeli Hortobágyra, el lehet látogatni a természetvédelmi terület madár kórházába, és egy órán belül elérhetők olyan történelmi nevezetességű városok is, mint Debrecen vagy Eger.

« VISSZA

UTAZÁS KAPCSOLATFELVÉTEL ADOTTSÁGAINK AJÁNLATUNK Berekfürdő